Nieuw! Niet op voorraad Zwarte bamboemat 180 x 250 cm

De beste kwaliteit zwarte bamboemat 180 x 250 cm hoog tegen de laagste prijs. Een muur, wand of schuur bekleden kan met onze extra hoge zwarte bamboe mat. Deze prachtige donkere bamboematten zijn snel en eenvoudig te monteren tegen wanden of muren. Een luxe natuurlijke wand die warm aandoet en zeker een verrijking is binnen uw bedrijfspand of woning.

De fantastische natuurlijke kleuren zijn een lust voor het oog. Bij een interieur toepassing van de zwarte bamboemat zal er geen verkleuring plaatsvinden en blijven de mooie kleuren! Alle zwarte bamboematten zijn aan de bovenkant op natuurlijke wijze gesloten om het indringen vuil te voorkomen.  Dit verlengt de levensduur van de zwarte bamboe mat aanzienlijk waardoor u jaren plezier heeft van uw aankoop.

Zwarte bamboe matten van Bamboe bouw Nederland zijn natuurlijk van kleur. Alle bamboestokken  worden geselecteerd op leeftijd en diameter om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Alle donkere bamboestokken worden onzichtbaar met elkaar verbonden door een 3 mm dikke gegalvaniseerde ijzerdraad. De bamboemat op rol 180 x 250 cm heeft 5 ijzerdraden zodat de rol in hoogte afgekort kan worden.

Inkorten en op maat maken van uw zwart  bamboematten.

Zwarte bamboematten zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een kniptang. Knip de gegalvaniseerde draden door op de gewenste maat. Zorg ervoor dat u altijd 2 cm extra overhoud om de draad weer om te buigen.

Om de hoogte van de bamboemat aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag en een geleiderail. Het afzagen kunt u het beste enkel vanaf de onderkant doen om zo de gesloten bovenkanten te sparen. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Toebehoren

  • Binddraadjes per 40 stuks verpakt om snel en eenvoudig uw bamboemat te monteren tegen een vlechtscherm, gaaspaneel of balkonhek.
  • Bamboe Boor 4 mm te gebruiken om gaatjes voor te boren als men de bamboemat tegen een bestaande schutting of houtwerk gaat schroeven. Bamboestokken dient men voor te boren om splijten te voorkomen.
  • RVS schroeven 4 x 40 mm verpakt per 200 stuks om de bamboematten te schroeven tegen een bestaande of nieuwe schutting.
  • Bamboe Protector een speciaal ontwikkelde UV werende beits die de donkere bamboemat de bescherming geeft die het nodig heeft.

Onderhoud

Voor de zwarte bamboe matten adviseren wij de BamboeProtector. De UV werende lak vertraagt het vergrijzingsproces aanzienlijk.
Wij adviseren om jaarlijks uw bamboemat te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Een zwarte bamboemat bevestigen

Het bevestigen van de bamboemat tegen een gaashekwerk, balkonhek, bouwhek of afrastering kunt u doen met binddraadjes of Tyraps.
Zorg er altijd voor dat de bamboe mat niet direct in aanraking komt met grond. Het beste is om de bamboerol 2 cm van de grond te houden ivm rotting. 

Bij een bestaande schutting of hekwerk kan de bamboemat tegen het hout geschroefd worden. Hiervoor gebruiken wij schroeven 4 x 40 welke u door de bamboe heen schroeft. Wij adviseren om altijd eerst voor te boren.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboestok is uniek dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en word alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen. Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

In de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.
Voor de zwarte bamboe als deze eenmaal vergrijst is komt de kleur niet meer terug. Dan adviseren wij om onze Bamboe renovator te gebruiken

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen er scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort Nigra
Latijnse naam Phyllostachys nigra
Diameter stokken 22-28 mm
Breedte 180 cm
Hoogte 250 cm
Gewicht 46 kg
Afwerking Bovenzijde natuurlijk gesloten, afgemonteerd met gegalvaniseerde staaldraad.
Kleur Donkerbruin
Land van herkomst China

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Zwarte bamboemat 180 x 250 cm

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

  • €189,95

Gelijk mee bestellen!

Tags: Zwarte bamboemat 180 x 250 cm, Bamboematten