Niet op voorraad Tali bamboepaal Ø 5-6 x 400 cm

Tali Bamboe is een sterke Indonesische bamboesoort met goede constructieve eigenschappen. In tegenstelling tot Chinese Moso bamboestokken hebben Tali bamboepalen geen glimmende maar een matte uitstraling. De buitenlaag van deze bamboepalen heeft een poreuze structuur waarop olie of beits uitstekend hecht.

Al onze bamboepalen zijn in de fabriek behandeld zodat houtwormen of andere insecten de bamboe niet kunnen beschadigen. Met Tali bamboe kunnen alle soorten duurzame constructies gebouwd worden zoals bruggen en steigers, maar ook voor het maken van meubels, pergola’s, muziekinstrumenten of tuinschermen is dit een prachtige bamboe. 

Algemene Eigenschappen van Bamboe:

  • De diameter van elke bamboepaal varieert. Onze aangegeven maatvoering is steeds gemeten aan de basis (oftewel de dikste kant van de bamboepaal). Indien u een precieze maatvoering wenst die op de millimeter exact moet zijn adviseren wij u de palen zelf in ons magazijn te komen uitzoeken.
  • Een natuurlijke eigenschap van bamboestammen is dat ze aan de basis dikker zijn dan aan de top. Het verloop van de bamboepalen is afhankelijk van de bamboesoort en de lengte van de paal. Het verloop van deze Tali bamboepalen is minimaal, ongeveer een 10-15% over een lengte van 3 meter.
  • Bamboe is een natuurproduct, daarom zijn bamboepalen nooit 100% recht.
  • Elke bamboepaal is uniek, kleurverschillen zijn dus mogelijk.
  • Verticale scheuren kunnen / zullen ontstaan in bamboepalen, dit is vooral het geval bij buitengebruik. Net zoals hout gaat bamboe uitzetten of krimpen als er veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid optreden. Scheuren hebben echter geen effect op de structurele integriteit van de bamboe.
  • Bij buitengebruik gaat bamboe vergrijzen. Wij adviseren daarom bamboepalen te behandelen met Bamboe Protector, een speciaal ontwikkelde UV-werende beits die het vergrijzingsproces vertraagt en zo de duurzaamheid van de bamboe verhoogt. 
  • Indien u schroeven gebruikt om bamboepalen ergens tegenaan te monteren dient u steeds voor te boren om scheuren te vermijden.
Product Informatie
Bamboesoort Tali
Latijnse naam Gigantochloa apus
Diameter 50-60 mm
Lengte 400 cm
Gewicht ± 4,60 kg
Kleur Naturel
Land van herkomst Indonesië

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tali Bamboepaal Ø 5-6 x 400 cm

  Uitstekend voor decoratie en constructie
  Zeer sterk en dikwandig met minimaal verloop
  Poreuze buitenlaag - makkelijk te schilderen
  Verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes
  Rechtstreeks geïmporteerd uit Indonesië

Beschikbare lengtes:

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €16,95

Gelijk mee bestellen!

Tags: Tali, Bamboepalen, Naturel, 400 cm