Coronavirus update! Om de veiligheid van u en onze medewerkers te verzekeren vragen we om a.u.b. zoveel mogelijk online te bestellen zodat onze showroom niet te druk bezocht wordt. Wij blijven gewoon aan huis leveren in Nederland en België! Afhalen van uw webshop afhaalorder is alleen mogelijk op afspraak (minimaal 1 dag op voorhand aangeven). Dank voor uw begrip.

Tropische Bamboe Tuin - Floriade 2012

Geschreven door Stéphane Schröder 15-04-2012 0 Comment(s) Bamboe Projecten,

Tropische Bamboe Tuin Floriade 2012

Voor de Floriade 2012, hadden we het voorrecht unieke bamboe structuren aan te leveren en op te bouwen voor een tropische bamboe tuin in de "Tropical Eden" kas. Floriade is een internationale tuinbouwtentoonstelling van bloemen en planten die om de 10 jaar gehouden wordt in Nederland.

De 2012 editie van de Floriade wereldtuinbouwtentoonstelling werd gehouden in het centrum van Venlo waar vijf themagebieden waren geïnstalleerd op een terrein van in totaal 66 hectare. Een van die thema was "tropische schatten" die een perfecte omgeving vormden voor het promoten van bamboe, zowel als een plant, maar ook als duurzaam bouwmateriaal.

Tropische Bamboe Tuin Floriade 2012

Binnen in de tropische kas was een 140 meter lange weg aangelegd om bezoekers te begeleiden door een exotische jungle. Tijdens de 6 maand durende tentoonstelling (van april tot oktober) hebben meer dan 2 miljoen bezoekers uit de hele wereld de Floriade 2012 bezocht.