Coronavirus update! Om de veiligheid van u en onze medewerkers te verzekeren vragen we om a.u.b. zoveel mogelijk online te bestellen zodat onze showroom niet te druk bezocht wordt. Wij blijven gewoon aan huis leveren in Nederland en België! Afhalen van uw webshop afhaalorder is alleen mogelijk op afspraak (minimaal 1 dag op voorhand aangeven). Dank voor uw begrip.

Scheuren in bamboepalen

Geschreven door Sandra Bonne 15-01-2015 0 Comment(s) Over Bamboe,

Een bamboepaal of een product vervaardigd uit bamboepalen zoals bamboe tuinschermen en bamboematten op rol zijn natuurlijke producten, houdt u hier rekening mee wanneer u deze zal aanschaffen.

Een natuurlijke eigenschap van bamboe is dat er in verticale richting scheuren kunnen ontstaan, dit is helaas niet te voorkomen. Deze ontstaan door klimaat- en vochtigheids verschillen. Hout heeft deze eigenschap ook. Alles wat buiten en soms ook binnen staat werkt door invloeden van buitenaf.

Wanneer u de bamboepalen behandelt met een olie of lak zal het aantal scheuren wel minder zijn dan wanneer u er geen beschermlaag op aan brengt. Maar helaas kan dit niet 100% voorkomen worden. De scheuren kunnen gaan uizetten en weer kleiner worden, afhankelijk van het klimaat.