Betalen en Geldzaken

Betaalmogelijkheden

Bamboe Bouw Nederland biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, zo kunt u bijvoorbeeld betalen via iDEAL, Mistercash, SOFORT Banking, Visa, Mastercard, Bankoverboeking, Paypal of achteraf betalen via Billink.

Bij het afrekenen en tijdens het online bestellen ziet u welke opties er beschikbaar zijn en kunt u eventueel ook uw cadeaubonnen of kortingscode verzilveren. Voor de duidelijkheid zetten we alles over betalen bij Bamboe Bouw Nederland voor u op een rijtje.


iDEAL

Snel, veilig en via eigen bank (Nederland).

iDEAl is in Nederland al jaren de meest populaire betaalmethode bij de online shoppers. Met iDEAL betaal je veilig en snel via de eigen vertrouwde bankomgeving. Alle Nederlandse banken nemen deel aan deze betaaloptie. Deze SEPA betaling wordt direct verwerkt en je kan direct het afgeschreven bedrag terug vinden op je afschrift.

Het gemak, het vertrouwde imago van iDEAL en de snelheid maakt deze optie erg populair bij de Nederlandse consument.


Bancontact/ Mister Cash

Snel, veilig en via eigen bank (België). 

Bancontant / Mister cash is in België al jaren de meest populaire betaalmethode bij de online shoppers. Met Bancontant / Mister cash betaal je veilig en snel via de eigen vertrouwde bankomgeving. Alle Belgische banken nemen deel aan deze betaaloptie. Deze SEPA betaling wordt direct verwerkt en je kan direct het afgeschreven bedrag terug vinden op je afschrift.

Het gemak, het vertrouwde imago van Bancontant / Mister cash en de snelheid maakt deze optie erg populair bij de Belgische consument.


SOFORT Banking

SOFORT Banking is een eenvoudige betaaldienst, die het mogelijk maakt vanuit verschillende landen direct geld over te boeken. De betaling verloopt rechtstreeks via de bank. Deze betaaloptie voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Niet voor niets zijn er verschillende certificaten behaald, zoals het certificaat 'Goedgekeurd betalingssysteem' (ook bekend als TUV).

Om gebruik te maken van de betaalwijze SOFORT Banking is geen registratie nodig. U regelt het allemaal, eenvoudig en snel.


VISA

VISA is wereldwijd de grootste creditcard aanbieder en daardoor een veelgebruikte betaaloptie. Met zo’n 1,7 miljard kaarthouders en een veelvoud hiervan aan transacties is VISA veruit de grootste creditcard uitgever ter wereld, zowel fysiek als online. Net zoals bij andere creditcards, kan je met VISA iets kopen op onze website en dit achteraf betalen. Het bedrag wordt niet direct van je rekening afgeschreven, maar later door de maatschappij van de kaart aan jouw gefactureerd.

Creditcardbedrijven brengen echter extra kosten in rekening voor online aankopen (*betalen via IDEAL of Bancontact zijn kostenloos). Als u er voor kiest om op onze webshop met VISA te betalen worden de volgende kosten in rekening gebracht:

 • Aankopen ter waarde van €0 - €250 = €4,50
 • Aankopen ter waarde van €251 - €500 = €9,00
 • Aankopen ter waarde van €501 - €1000 = €18,00
 • Aankopen ter waarde van €501 - €1000 = €18,00
 • Aankopen ter waarde van €1001 - €1500 = €29,25

Hoe werkt een betaling met Visa creditcard?

 1. Je vult je gegevens in, rondt de bestelling af en kiest bij betaalwijze voor VISA. Het betaalscherm van Pay.nl wordt geopend.
 2. In het betaalscherm kan je eventueel de taal wijzigen. Daarna vul je je persoonlijke en kaartgegevens in. Vervolgens klik je op 'Nu betalen'.
 3. In sommige gevallen doorloop je na het drukken op deze knop een extra stap, vanwege de check ‘Verified by VISA’. Je voert dan je wachtwoord in.
 4. De transactie wordt door Pay.nl verwerkt. Dit neemt maar een paar seconden in beslag.
 5. De betaling is gelukt. Je komt op de bevestigingspagina van onze webwinkel.


Mastercard

Met wereldwijd maar liefst 959 miljoen kaarthouders is MasterCard Worldwide de op één na grootste creditcard aanbieder ter wereld. Alleen VISA steekt hier nog boven uit. In Nederland is MasterCard met 4,2 miljoen MasterCard-bezitters de grootste creditcard aanbieder. Net zoals bij andere creditcards, kan je met Mastercard iets kopen op onze website en dit achteraf betalen. Het bedrag wordt niet direct van je rekening afgeschreven, maar later door de maatschappij van de kaart aan jouw gefactureerd. 

Creditcardbedrijven brengen echter extra kosten in rekening voor online aankopen (*betalen via IDEAL of Bancontact zijn kostenloos). Als u er voor kiest om op onze webshop met Mastercard te betalen worden de volgende kosten in rekening gebracht:

 • Aankopen ter waarde van €0 - €250 = €4,50
 • Aankopen ter waarde van €251 - €500 = €9,00
 • Aankopen ter waarde van €501 - €1000 = €18,00
 • Aankopen ter waarde van €501 - €1000 = €18,00
 • Aankopen ter waarde van €1001 - €1500 = €29,25

Hoe werkt een betaling met Mastercard creditcard?

 1. Je vult je gegevens in, rondt de bestelling af en kiest bij betaalwijze voor Mastercard. Het betaalscherm van Pay.nl wordt geopend.
 2. In het betaalscherm kan je eventueel de taal wijzigen. Daarna vul je je persoonlijke en kaartgegevens in. Vervolgens klik je op ‘Nu betalen’.
 3. In sommige gevallen doorloop je na het drukken op deze knop een extra stap, vanwege een veiligheidscheck. Je voert dan je wachtwoord in.
 4. De transactie wordt door Pay.nl verwerkt. Dit neemt maar een paar seconden in beslag.
 5. De betaling is gelukt. Je komt op de bevestigingspagina van onze webwinkel.


Bank Overboeking

Een veilige betaalwijze voor de Nederlandse & Belgische consument.

Overboeking per bank/giro betekent dat je, na het invoeren van je bestelling, eerst het orderbedrag zelf overmaakt. Dit kan bijvoorbeeld met internetbankieren of dmv een overschrijvingsformulier. Een overboeking is veilig en brengt geen extra kosten met zich mee, maar duurt over het algemeen één tot drie werkdagen langer. De betaling staat vanwege de bank-naar-bank-overschrijvingen niet altijd direct op de rekening van Bamboe Bouw Nederland.

Hoe werkt een overboeking (per bank/giro)?

Wanneer je kiest voor de betaalmethode overboeking, verwijzen wij je direct en automatisch door naar een betaalscherm van pay.nl. Op dit scherm zie je alle informatie die nodig is voor het betalen van de order. Wil je de betaling op een later moment uitvoeren? Dan kan je je e-mailadres achterlaten. Wij versturen dan automatisch een e-mail met beknopte informatie over de order en alles wat nodig is om de betaling te voldoen.

Het is bij een betaling via overboeking altijd belangrijk dat je de informatie juist overneemt. Stel dat het betalingskenmerk / ordernummer niet volledig of juist wordt ingevuld, dan kan dat vertraging opleveren.


Paypal

Wereldwijd is PayPal een populaire en veelgebruikte manier van online betalen. Via een persoonlijk (en gratis) account, kan je online aankopen direct online betalen via creditcard, bankoverschrijving of het PayPal-saldo. Dit kan ook vanaf de mobiele telefoon of tablet en zonder het invullen van bank of creditcardgegevens.


Achteraf betalen via Billink

Met Billink kan je producten achteraf betalen. Oftewel, eerst zien, dan betalen. De werkwijze van Billink lijkt veel op de 'oude acceptgiro'. Voor deze betalingsmogelijkheid geldt een maximum aankoopbedrag van € 500,- waarvoor € 7,50 (< €250) of €14,50 (€250 - €500) extra in rekening wordt gebracht voor de kosten van deze service.

Billink is de pionier op het gebied van achteraf betalen; de innovatieve betaaloplossing voor de online retail. Met de betrouwbare kennis van ruim 11,6 miljoen Nederlandse en Belgische consumenten en bedrijven is Billink de achteraf betaaloplossing. Veilig, betrouwbaar en snel!

Achteraf betalen werkt als volgt:

 1. Op de afrekenpagina selecteer je de betaaloptie “Billink Achteraf Betalen”. Als het orderformulier onvoldoende gegevens bevat om een goede kredietwaardigheidstoets uit te voeren, wordt je gevraagd extra gegevens in te vullen. Let op: Billink zal je gegevens online en real-time controleren op kredietwaardigheid. Indien je niet in aanmerking komt om achteraf te betalen heb je direct de mogelijkheid om alsnog af te rekenen via een andere betaalmethode.
 2. In geval je bent toegelaten, zal de bestelling worden geaccepteerd. Bamboe Bouw Nederland verstuurt het product en Billink stuurt de factuur na.
 3. Je dient de factuur binnen 14 dagen aan Billink te voldoen. Deze factuur kan eenvoudig via een overschrijving of via iDEAL vanuit de mail worden betaald.


Betaalgegevens Bamboe Bouw Nederland

Wil je een betaling doen en heb je geen acceptgiro bij de hand? Je kunt je openstaande saldo voldoen met internetbankieren (IBAN-nummer NL79RABO0105772380). Vermeld altijd je klantnummer en ordernummer bij het betalingskenmerk.

Vanuit het buitenland een betaling doen (betalen via buitenland/via binnenland), geen probleem. Vermeld altijd je klantnummer en ordernummer bij het betalingskenmerk. Gebruik voor buitenlandoverboekingen:

 • IBAN-nummer: NL79RABO0105772380
 • SWIFT-code: RABONL2U


Kortingscode of cadeaubon verzilveren

Fijn je krijgt een cadeaubon of ontvangt een kortingscode. Altijd leuk, maar hoe werkt het eigenlijk?

Zo werkt het: Je vult de kortingscode of de code van de cadeaubon in bij de stap 'betalen' in de webshop.


Kortingscode

Bij elke kortingscode horen spelregels, die staan vermeld bij de actie. Voldoe je niet aan één of meerdere spelregels, dan wordt de korting niet verrekend. Als je wel aan alle voorwaarden voldoet, wordt het bedrag van de korting (naar verhouding) verrekend in de prijs van de artikelen, die in de winkelmand liggen.

Direct nadat je op 'verzilveren' klikt, zie je onder 'specificatie' of en hoe de korting is verrekend.

Na afronding van je bestelling ontvang je een orderbevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres. Hierin worden de nettoprijzen per artikel getoond inclusief de verrekende korting door het verzilveren van de code.

Stuur je een artikel retour of annuleer je (een deel van) de bestelling dan vervalt de korting voor dat artikel. Stuur je de hele bestelling retour, dan vervalt de hele korting.


Cadeaubonnen

De Bamboe Bouw Nederland cadeaubon verzilver je tijdens het afrekenen in de webshop. Het bedrag van een cadeaubon is als totaal kortingsbedrag zichtbaar tijdens het afrekenen. Na het verzilveren van de code, krijg je de gelegenheid meer codes in te vullen. Je kunt dus meerdere cadeaubonnen gebruiken per bestelling.

Als het bedrag van je bestelling hoger is dan het bedrag van de cadeaubon, dan betaal je het resterende bedrag op andere wijze. Als je een cadeaubon niet helemaal verzilvert, blijft het resterende saldo op je cadeaubon staan.

Stuur je een artikel terug die je met een cadeaubon betaald hebt, dan krijg je dat bedrag terug in de vorm van een cadeaubon, die we voor gebruik weer voor je klaarzetten in je account op Mijn Bamboe Bouw Nederland onder mijn tegoeden.

Je kunt een cadeaubon niet inwisselen voor geld of laten bijschrijven op je saldo.