Bamboe tuinscherm Huberto 180 x 180 cm

Huberto bamboeschermen 180 x 180 cm. De bamboeschermen hebben een diameter tussen de 40 en 60 mm dikte. Alle bamboestokken zijn met elkaar verbonden door horizontale bamboe spies van ongeveer 1 cm dik. Al onze schermen zijn op natuurlijke wijze gesloten aan de bovenzijde om een langere levensduur te garanderen.

Huberto schermen zijn licht van gewicht daardoor prima te monteren tegen een “bestaand” hekwerk, gaashek of balkonhek. Eenvoudig kunt u de schermen bevestigen met Tyraps of binddraadjes. Net als onze bamboematten maar door de dikkere bamboestokken net een andere uitstraling.

Voor montage van de schermen als tuinhek hebben wij een houten montage set die tussen de tuinpalen wordt geplaatst. Het houten montage set zorgt ervoor dat uw schutting goed word opgesloten tussen de tuinpalen waardoor u jarenlang plezier heeft van uw bamboeschutting. Bij een goede montage en onderhoud zal de levensduur van de schutting tussen de 10 en 15 jaar zijn.

Op elke product pagina kunt u direct de juiste onderhoudsproducten en montagemateriaal bij bestellen. Eenvoudig kunt u online bestellen en de producten snel en goedkoop laten bezorgen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons. Ook voor offerte aanvragen op maat staan wij graag voor u klaar. De producten direct uit voorraad meenemen is geen enkel probleem u bent van harte welkom.

Toebehoren

  • Bamboe Boortje 4 mm kunt bijbestellen als u de tuinschermen gaat vastschroeven tegen een houten geraamte of muur. Bamboe is scheur gevoelig waardoor voorboren noodzakelijk is.
  • RVS schroeven 4 x 60 is de maat schroef welke nodig is om de schermen vast te schroeven tegen een bestaande schutting of raamwerk.
  • Houten montage set speciaal ontwikkeld om de Huberto schermen eenvoudig te monteren tussen de tuinpalen.
  • Alles wat er nodig is om het scherm te monteren is ingegrepen. 
  • Grenen tuinpaal 88 x 88 mm lengte 270 cm. De houten tuinpalen worden in 88 x 88 mm geleverd om de Huberto schermen te kunnen monteren. U kunt de tuinpalen eventueel bruin beitsen indien gewenst.
  • De bamboe poortdeur ofwel tuindeur is een bijpassende poort die is ontwikkeld. Bewust hebben wij gekozen voor een kwaliteit poort. Het metalen frame en hardhouten omlijsting ingelegd met een bamboe rol. Uitgevoerd met een RVS cilinderslot.
  • Bamboe Booster kunt u direct mee bestellen om het scherm te beschermen na plaatsing. Deze bamboe olie geeft uw schutting de juiste bescherming.

Inkorten en op maat maken van uw bamboeschermen.

Bamboe schermen zijn eenvoudig in te korten in de breedte. Hiervoor gebruikt u een handzaag welke op de gewenste maat ertussen gestoken word. Rustig zaagt u de spies of dwarslatten door op de gewenste maat.

Om de hoogte van de bamboeschutting aan te passen gebruiken wij een handcirkelzaag. Het afzagen kunt u het beste enkel vanaf de onderkant doen om zo de gesloten bovenkanten te sparen. Eventueel kunt u het zagen door ons laten verzorgen tegen meerprijs.

Plaatsen en montage van bamboeschuttingen.

Om zo lang mogelijk van een bamboeschutting te kunnen genieten is het belangrijk dat deze goed word gemonteerd. Bij elk product word op de pagina het juiste montage en bevestiging materiaal aangeboden. Het is bij bamboe belangrijk dat de schuttingdelen iets van de grond worden gemonteerd vaak houden wij 2 cm aan om direct contact met de grond te vermijden.

Voor de tuinschermen is het verder belangrijk dat men de spies ontlast hiervoor hebben wij montagesets ontwikkeld die de schermen ontlasten. Bij de aankoop van uw tuinschermen heeft u altijd een open en gesloten kant. De gesloten kant word als bovenkant beschouwt. Plaatst dan ook altijd de gesloten kant naar boven. Mocht de bamboe geschroefd worden tegen een houten schutting of geraamte moet men altijd voorboren.

Onderhoud

Bamboe is een natuurproduct die in kleur kan verschillen. Deze prachtige kleuren zullen gaan vergrijzen. Net zoals hout deze eigenschap heeft moet bamboe ook onderhouden worden. Na plaatsing adviseren wij om de bamboeschermen te voorzien van Bamboe Protector welke een UV werende lak is. Voor de Huberto schermen en bamboematten in naturel kleur adviseren wij de Bamboe Booster.

De juiste onderhoudsproducten vind u op de productpagina en kunt u direct bijbestellen. Wij adviseren om jaarlijks uw bamboeschutting te voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Eigenschappen van Bamboe

Elke bamboepaal is uniek waardoor de producten vervaardigd uit bamboe uniek zijn. Dit maakt bamboe zo mooi. De mooie kleuren en diversiteit maakt het product geliefd. Enkel heeft het natuurproduct ook zijn eigenschappen.

Het verkleuren van een bamboeschutting zal gebeuren en uiteindelijk vergrijst het scherm dit is een natuurlijk proces wat bij een houten schutting ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en word alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboeschermen donkere kleuren gaan vertonen.  Dit komt door vochtaanslag waardoor het scherm verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboeschutting te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u het scherm afspuit.

In de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen. Voor de zwarte bamboe als deze eenmaal vergrijst is komt de kleur niet meer terug. Dan adviseren wij om onze Bamboe renovator te gebruiken

Bamboe heeft de eigenschap dat het scheurt dit is niet te voorkomen en zal geaccepteerd moeten worden. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen de scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter maar ook weer kleiner worden dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur van uw bamboeschutting.

Product Informatie
Bamboesoort Moso
Latijnse naam Phyllostachys edulis
Diameter stokken 40-60 mm
Breedte 180 cm
Hoogte 180 cm
Gewicht 27 kg
Afwerking Bovenzijde natuurlijk gesloten
Kleur Naturel

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboe tuinscherm Huberto 180 x 180 cm

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €119,95

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bamboe tuinscherm Huberto 180 x 180 cm, Tuinschermen