Bamboe klimplantenrek 180 x 180 cm

Bamboe Planten klimrek 180 x 180 cm uitrekbaar in verschillende maten! Vijver overkappingen worden vaak gemaakt met onze planten klimrek. 

De planten klimrekken zijn gemaakt van Tonkinstokken die allemaal aan elkaar verbonden zijn op een speciale wijze. Deze bamboe plantrekken werken als een harmonica en kunnen geheel ingeklapt worden of uitgetrokken.

Vroeger zag men deze plantenklimrek veelal gebruikt worden om rozen struiken of klimplanten tegen te laten groeien. Nu verkopen wij deze ook veel als frame’s voor over pergola’s, tuinhuisjes en vijvers.

Door de stevige bamboestokken kunnen deze plantenklimrekken prima als basis gebruikt worden om een dakje van een pergola te verkleinen. Vaak zijn de mazen nog te groot om een vijver goed af te dekken en zo te beschermen tegen bijvoorbeeld Reigers of om strodakjes te monteren op uw tuinhuisje of overkapping.  Dan bied de uittrekbare plantenklimrek de oplossing!

Bamboe bouw Nederland bied de bamboe plantenrekken aan in 2 verschillende varianten. Door het harmonica systeem kunt u de plantenklimrek uitrekken in verschillende breedtes en hoogtes.

Toebehoren

 • Binddraadjes om eenvoudig en snel de planten klimrekken te monteren tegen een hekwerk, muur, gaaspaneel of balkon hek. Per zakje leveren wij 40 binddraadjes van 18 cm lang.
 • Bamboe Boortje 4 mm voor het voorboren van de gaatjes in de bamboe. Voorboren adviseren wij ervoor te zorgen dat de bamboe niet doorscheurt.
 • Schroeven 4 x 40 mm mm om de klimrekken te schroeven tegen schuttingen of op pergola’s.
 • Bamboo Booster kunt u aanbrengen op de gespleten bamboemat. De bamboe olie zorgt voor een diepere kleur en beschermd de bamboe tegen vocht.

Bamboe klimrekken bevestigen

 1. Je kan het 90 x 180 cm bamboe klimrek eenvoudig tegen een bestaande wand of schutting bevestigen met 3.5 x 30 mm RVS schroeven. Alvorens het bamboe plantenrek vast te schroeven is het aangewezen om de bamboestokken eerst voor te boren met onze speciale 4 mm bamboe boor om scheuren te voorkomen.
 2. Een bamboe klimrek tegen een gaaspaneel of metalen hek bevestigen is heel eenvoudig met behulp van binddraadjes of tie-wraps. Buig de binddraadjes om de bamboestokken en het metalen hek heen en draai ze stevig vast.

Algemene eigenschappen van bamboe

 • Elke tonkinstok is uniek, kleurverschillen in een bamboe klimrek zijn dus mogelijk.
 • De diameter van elke tonkinstok kan iets variëren.
 • Verticale scheuren kunnen / zullen ontstaan in bamboestokken. Net zoals hout gaat bamboe uitzetten of krimpen als er veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid optreden. Scheuren hebben echter geen effect op de structurele integriteit van het bamboe klimrek.
 • Bij buitengebruik gaat bamboe vergrijzen. Wij adviseren daarom bamboe te behandelen met Bamboe Booster, een speciaal ontwikkelde olie die het vergrijzingsproces vertraagt.
Product Informatie
BamboesoortTonkin
Latijnse naamPseudosasa amabilis
Diameter stokken20 mm
Breedte180 cm
Hoogte180 cm
Gewicht3 kg
KleurNaturel

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboe klimplantenrek 180 x 180 cm

Beschikbaar in de afmetingen (b x h):

Verzendkosten

Ga naar “afrekenen” om automatisch uw verzendkosten te berekenen.

“Nederland” Nederland“Belgie” België

Levertijd: 1-2 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 1-3 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

 • €19,95

Gelijk mee bestellen!

Tags: Plantenrekken, Tonkin, Naturel, 180 cm