Nieuw! Bamboe pergola Guadua 2 x 3 m

Deze van Guadua bamboe samengestelde pergola heeft een robuuste uitstraling en is ijzersterk. Guadua (Latijnse naam: Guadua angustifolia) bamboepalen zijn afkomstig uit Colombia. Dit is de sterkte bamboesoort ter wereld, dus als u voor deze uitvoering kiest bent u verzekerd van een zeer stevige pergola! Een perfecte pergola voor het creëren van een gezellige plek in de tuin of op het terras.

Onze bamboe pergola wordt geleverd als bouwpakket. 
Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

- 4 staanders (Guadua bamboepalen Ø 11-13 cm x 300 cm)
- 4 dragers (Guadua bamboepalen Ø 9-11 cm x 300 cm)
- 4 dragers (Guadua bamboepalen Ø 9-11 cm x 200 cm)
- 4 bovenliggers (Guadua bamboepalen Ø 9-11 cm x 200 cm)
- 4 schoren (Guadua bamboepalen Ø 5-7 cm x 100 cm)
- 1 speedboor 10 x 150 mm
- 10 RVS Draadeinden M8 x 1000 mm
- 64 RVS Ringen M8
- 64 RVS Moeren M8

De pergola is eenvoudig op de door u gewenste maat te maken door de palen op maat te zagen met onze vlijmscherpe Japanse Zaag. Voor een grotere pergola of een pergola op maat maken wij graag een offerte voor u op.

De bamboe pergola is prima geschikt om klimplanten tegen te laten groeien. Vaak word het dak van de pergola bekleed met onze strodakjes of bamboematten voor een heerlijke tropische uitstraling of schaduwplekje. Met manilla of palmtouw kunt u de verbindingen afbinden om de pergola mooi decoratief af te werken.

Ook is de bamboe pergola geschikt om uw vijver te overkappen en uw vissen te beschermen tegen de reiger. Door de pergola over de vijver te plaatsen krijgt uw vijver een open afdak waar de reiger niet tussen kan landen. Mocht de ruimte tussen de pergola liggers te ruim zijn, dan kunt u eenvoudig wat extra bamboestokken erbij bestellen. Door de mooie en natuurlijke kleuren van de bamboe zal uw vijver een natuurlijke uitstraling behouden.

Mocht u liever een donkere variant willen dan hebben wij onze zwarte bamboe pergola. Deze donkere kleur geeft weer een compleet andere uitstraling.

Eigenschappen van bamboe

Bamboe is een natuurproduct. Dit betekent dat geen twee bamboepalen exact hetzelfde zijn. De diameter van de bamboepalen varieert alsmede de vorm, kleur en uitstraling. De vermelde diameter is altijd aan de dikste kant van de bamboepaal gemeten en moet binnen de vermelde range vallen. Indien u specifieke diameters wenst, vragen we u om de bamboepalen zelf te komen uitzoeken bij ons op locatie.

Alle bamboepalen lopen taps toe. Dit betekent dat de bamboepaal aan de ene kant dikker zal zijn dan aan het andere uiteinde. Het verloop is afhankelijk van de bamboe soort. Guadua bamboepalen hebben een minimaal verloop van 10% tot 15% over een lengte van 3 meter.

Alle bamboepalen hebben een rechte en een minder rechte kant. U kunt zelf kiezen vanaf welke kant u een recht aanzicht wilt, maar een bamboepaal zal nooit helemaal recht zijn van alle kanten gezien.

De kleur van verschillende bamboepalen van dezelfde soort zal altijd (net) iets anders. Guadua bamboe kan daarnaast soms zwarte vlekjes hebben. Dit hoort bij de uitstraling van deze bamboesoort en wordt veroorzaakt door een hoger silicia gehalte in deze bamboe soort.

Bamboe krimpt en zet uit wanneer er veranderingen optreden in temperatuur of luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen verticale scheuren optreden. Dit komt vooral voor als de bamboe buiten geplaatst wordt. Dit is een natuurlijk eigenschap van bamboe die niet te voorkomen is. Vooral in de hete en droge maanden van het jaar komen er scheuren in de bamboe. De scheuren kunnen groter, maar ook weer kleiner worden. Dit is afhankelijk van de periode van het jaar. Bij vochtig weer zijn de scheuren kleiner dan bij droog weer. Het scheuren van bamboe heeft geen invloed op de levensduur of sterkte van uw bamboe pergola.

Het verkleuren van de bamboepalen zal gebeuren en uiteindelijk gaan deze vergrijzen dit is een natuurlijk proces wat bij een houten producten ook het geval is. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen en word alles buiten grauw en grillig. Bij bamboe kan hetzelfde gebeuren en kan het zo zijn dat de bamboestokken donkere kleuren gaan vertonen.  Dit komt door vochtaanslag waardoor de bamboepaal verkleurd. Dit kunt u het beste zo laten totdat het voorjaar weer begint. Dan adviseren wij om de bamboe pergola te reinigen tijdens de aanpak van de hele tuin. Met een hogedrukreiniger kunt u de aanslag verwijderen. Mocht deze hardnekkig zijn spuit dan het scherm eerst in met Grey-go en laat dit even intrekken waarna u de pergola afspuit.

Bij de onderhoudsproducten kunt u Grey-go bestellen waarmee u naturel bamboe kunt ontgrijzen en opnieuw kunt behandelen.
Let u wel op met het gebruik van Grey-go bij vijvers en planten. De Grey-go is een bijtend middel wat schadelijk kan zijn voor de vissen. Voor de zwarte bamboe als deze eenmaal vergrijst is komt de kleur niet meer terug. Dan adviseren wij om onze Bamboe renovator te gebruiken

Al deze natuurlijke eigenschappen van bamboe maakt dat elke bamboestok uniek is en dat maakt bamboe zo mooi! De mooie kleuren en diversiteit maken het product geliefd.

De handleiding voor de Guadua pergola volgt spoedig! Tot die tijd kunt u de algemene handleiding voor de overige pergola's als richtlijn gebruiken:

Bekijk Handleiding

Product Informatie
Bamboesoort Guadua
Latijnse naam Guadua angustifolia
Diameter stokken Ø 11-13 cm (staanders), Ø 9-11 cm (boven-liggers), Ø 9-11 cm (liggers), Ø 5-7 cm (schorren)
Breedte 200 cm
Lengte 300 cm
Hoogte 300 cm
Gewicht ± 100 kg
Land van herkomst Colombia

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bamboe pergola Guadua 2 x 3 m

“Nederland” Nederland “Belgie” België

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

Levertijd: 3-5 werkdagen

Afhalen: Beverwijk

  • €379,95

Gelijk mee bestellen!

Tags: Bouwpakketten, Pergola, Guadua, Naturel, 300 cm, 200 cm